Visita teatralitzada al cementeri civil de castelló

Dissabte 17 de juny es va organitzar per part del Museu Ciutat de Castelló una visita teatralitzada al cementeri civil de Castelló amb guió de la investigadora Queta Ródenas que va organitzar i coordinar la visita i les intervencions de 12 actrius i actors que van participar de forma altruista en l’esdeveniment que va reunir prop de 150 persones.

Durant la visita es va explicar l’origen del recinte durant els anys 20 del passat segle, la variada tipologia de persones que van ser soterrades des d’un principi -lliurepensadors, persones que no professaven la religió catòlica sinó altres diferents, maçons, republicans i suïcides….i com a partir de finals de 1938 en les acaballes de la Guerra Civil i primers anys del Franquisme el cementeri civil va acollir també les restes de centenars d’afusellats pel Nou Règim dictatorial, les restes dels quals es poden recuperar i dignificar la seua memòria mitjançant els projectes impulsats pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i la col·laboració fins ara d’institucions com l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Castelló.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt