El GRMHC impulsa amb la Diputació de Castelló la localització de víctimes de la repressió franquista de Moncofa a una fossa

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló impulsa un projecte amb la Diputació de Castelló al voltant de la localització a Nules d’una fosa comú de la postguerra per a, més endavant, procedir a l’excavació i la recuperació dels cossos dels represaliats en ella presents. Segons testimonis de l’època, aquesta cavitat es localitzaria en un extrem sud del terme municipal nuler, prop d’un antic camp de concentració, i en elles reposarien les restes de quatre veïns afusellats pel franquisme de Moncofa.

La diputada de Memòria Històrica, Tania Baños, ha mostrat al Grup de Recerca per la Memòria Històrica de Castelló la seua total disposició a aportar fons per a finançar aquesta actuació, que començaria, en una primera fase, amb la prospecció del terreny per a determinar l’existència d’aquest fossar.

Tania Baños ha transmés aquest compromís directament als familiars de les quatre víctimes durant el transcurs d’una reunió convocada «per a escoltar les històries i donar resposta a les reivindicacions d’aquelles persones que encara a dia de hui viuen amb la incertesa de no saber on estan els seus sers estimats». En representació del Grup de Recerca per la Memòria Històrica ha estat Juan Luis Porcar i per Arqueoantro, l’empresa que realitza les exhumacions, Miquel Mezquida.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt