El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica participa en seminari internacional entorn la història, la memòria i les fonts orals a la Societat El Micalet de València

La Societat Coral el Micalet acull un seminari internacional dedicat a la Història, memòria i fonts orals en el qual es pretén mostrar les experiències, tant personals com col·lectives, en l’elaboració de la font oral i en la construcció d’aquests arxius. Es durà a terme en la seua de l’entitat els dies 7 i 8 de febrer.

El seminari està organitzat  per l’Associació Cultural Institut Obrer (ACIO), l’Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals (AVIFOR) de la Universitat d’Alacant, la Fundació Salvador Seguí (FSS) i la Societat Coral el Micalet, comptarà amb 15 ponències i diverses activitats complementàries i lúdiques com el recital Versmemòria a càrrec de Víctor i Gabriel Benavides i una actuació musical amb les cobles de Mike i Mico, Cuando te duela España.

La jornada de divendres 7 de febrer va comptar amb les ponències de Ricard Camil Torres (UV), Rafael Maestre (FSS), José Vicente Martí (UPV), Rosa Brines (realizadora), Laura Benadiba i Lluís Úbeda (Otras Memorias, Argentina), Víctor Benavides (ACIO, UV), Antonio Moya (documentalista), Salvador Fernández (historiador) i Cristina Escrivà (ACIO). Va finalitzar a les 18.30h amb la projecció del documental Llíria. La solidaritat d’un poble de Cristina Escrivà i Sergi Tarín.

El dissabte 8, el II Seminari Internacional es va iniciar amb la ponència de la companyera del GRMHC Maribel Peris (Consell Valencià de Cultura, GRMH) i continuarà amb les de Miguel Asensio (UV), Mónica Ibáñez (documentalista), José Ramón Valero (UA, AVIFOR), Alejandro Macharowski (ESAT) i la taula rodona am bels companys del GRMHC Francesc Mezquita i Juan Luis Porcar  i Laura Benadiba i Lluís Úbeda (Otras Memorias, Argentina) amb la qual es clausurarà la trobada.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt