Exhumacions de les files 7 i 9 en la campanya 2024 al cementeri de Castelló

El mes de maig de 2024 s’ha iniciat en la campanya d’exhumacions de víctimes de la repressió franquista al cementeri civil de Castelló amb la finalització dels treballs d’excavació i exhumació de tota la fila 8 i l’inici dels treballs a la fila 7 en primer lloc i posteriorment a la fila 9, treballant-se actualment en dos files simultàneament.

Des de l’inici de la campanya per part de l’equip ATICS el 20 de març de 2024 amb els primers treballs de moviment de terres s’han aconseguit exhumar al voltant de 70 restes de represaliats en dos mesos de treball, en una campanya que té previst l’exhumació de més de 220 víctimes de la repressió franquista.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica té actualment uns 100 contactes familiars d’aquesta campanya, realitzant una contínua tasca de difusió, informació, i localització de familiars de les diferents localitats i comarques de Castelló on trobem víctimes pertanyents a aquesta campanya. També dona suport a les tasques arqueològiques i antropològiques facil·litant informació a ATICS sobre les víctimes resultat de la recerca històrica i de la consulta dels procediments sumaríssims militars. És fonamental la localització de familiars i el treball que al respecte estem realitzant, i també és necessària la col·laboració d’altres familiars de represaliats de diferents localitats que ens estan ajudant i d’alguns investigadors locals i persones sensibilitzades al respecte. Fem una crida per la col·laboració de familiars en aquestes tasques i per l’aportació de fotografíes de les víctimes per part de les famílies, molt importants per als estudis antropològics i per a l’Arxiu Històric del Grup.

Podeu enviar la informació abans citada al nostre correu memoriac@memoriacastello.cat

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt