Exposició “Castelló Republicà”  a l’IES Ribalta de Castelló

Durant una setmana, des del divendres 6 al divendres 13 de juny, en el hall d’entrada de l’IES Ribalta, el Grup per la recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha organitzat una exposició sobre els vestigis arquitectònics de l’època de la II República basada en les fotografies de Francesc Durà i els textos de Juan M. Palomar.

A través de tres panells s’han pogut admirar les excel·lents fotografies de Francesc Durà que han mostrat no sols la bellesa de cases particulars de la burgesia de Castelló dels anys trenta, sinó cases més modestes del poble treballador per mig de les anomenades “Cases Barates” de la zona de la Ronda Vinatea. Per altra banda també apareixen edificis oficials com el de Correus, que encara que el projecte és anterior, la finalització de l’obra és de l’etapa republicana, o la Cambra Agrària i el templet per actuacions musicals del parc de Ribalta, expressions d’una etapa brillant i vigorosa que sols la Guerra Civil va poder trencar.

Destaquen una altra vegada la qualitat de les fotografies i els acurats textos per ponderar l’exposició molt vista i encomiada per professors i alumnes del centre, que d’això era del que es tractava.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt