El dia 1 d’abril de 2014, es va inaugurar, al hall de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI, l’exposició “CASTELLÓ REPUBLICÀ. Vestigis arquitectònics del Castelló republicà”.
Aquesta exposició, que s’inclou en les X Jornades Republicanes, va tenir el seu origen en una més reduïda que es va exposar al Casal Popular de Castelló l’abril del 2013. Els seus autors són Francesc Durà, autor de les fotografies, i Juan Miguel Palomar, autor dels textos. Tots dos són membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.
L’exposició és una mostra de fotografies d’edificis i de detalls arquitectònics, com ara, escuts de la ciutat, que, malgrat el pas del temps i l’eliminació que van patir durant el franquisme, encara s’han conservat. Són edificis públics com el de Correus i Telègrafs, dels arquitectes Demetrio Ribes i Joaquin Dicenta, l’antiga Cambra Agraria, projectada per l’arquitecte Lluís Ros d’Ursinos; cases particulars de la burgesia, com la casa Bueso del carrer Major 26, obra, tanmateix, de l’arquitecte Lluís Ros d’Ursinos, la casa Peñalver, del carrer Sant Vicent 53, de l’arquitecte Josep Gimeno Almela, i la farmàcia Fabregat, de la plaça Tetuan 7, de l’arquitecte Josep Meyer Sorní, i edificis higiènics pels treballadors, que la Cooperativa Obrera de les Cases Barates va projectar al barri dels Mestrets, a la Ronda Vinatea i al carrer del Pare Tosca, durant la II República, però que es van construir després de la Guerra Civil.