Finalitza la campanya d’exhumacions 2022 de víctimes de la repressió franquista al cementeri de Castelló

Els treballs d’excavació de la campanya d’exhumacions al cementeri civil de Castelló impulsada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló amb els projectes subvencionats per l’Ajuntament de Castelló (25 exhumacions) i Diputació de Castelló (35 exhumacions) realitzada per l’equip d’Arqueoantro ha finalitzat la passada setmana amb l’excavació i exhumació de 61 restes de represaliats de les files 1 (7 exhumacions), fila 5 (22 exhumacions), fila 8 (6 exhumacions), fila 14 (18 exhumacions, una més de les previstes) i 8 exhumacions de caixes de reducció que es trobaven damunt de la fila 1 del cementeri civil i ha iniciat els treballs a la Fila 1.

En aquesta campanya s’han exhumat un total de 61 restes de víctimes de la repressió franquista. Al principi de la campanya disposaven de 17 contactes familiars, i durant la campanya mitjançant el contacte amb famílies que visitaven els treballs, ajuntaments, i contactes del GRMHC en diferents localitats, s’ha pogut localitzar a 15 noves famílies de les víctimes exhumades. En total actualment són 32 els familiars localitzats de les 61 exhumacions realitzades.

L’estudi antropològic d’aquesta campanya anirà com sempre a càrrec d’Arqueoantro però els estudis genètics i la presa de mostres d’ADN es realizaran per part de la Generalitat Valenciana mitjançant un conveni signat a l’efecte amb el laboratori Fisabio i la Universitat de València. El GRMHC signarà un acord amb la Generalitat Valenciana per compartir les dades personals de les famílies involucrades en aquest procés, després d’informar al respecte a totes les famílies, i una volta la Generalitat dispose dels contactes familiars començaran a contactar amb les famílies per part de Fisabio i un investigador de la Universitat de València pel tema de la identificació genètica.

S’han col·locat al columbari les urnes amb les restes de les exhumacions de les campanyes de 2018, 2019 i 2020, i s’informarà pròximament de l’estat actual dels estudis genètics.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top