Homenatge a Vicente Santolaria a Cirat

El passat 14 de gener membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica van participar en l’homenatge I soterrament dels restes de Vicente Santolaria al cementiri de Cirat.

Vicente Santolaria va ser un destacat dirigent de la CNT  durant la República i la Guerra Civil, alcalde del seu poble durant uns mesos, va ser empresonat acabat el conflicte bèlic I una volta alliberat va tenir que fugir cap la frontera francesa doncs perseguit per les forces repressores per suposada col·laboració amb la guerrilla la seua vida corria perill. Va ser detingut i va morir a la presó d’una localitat propera a Tremp en Lleida. El seu nebot net, Juan Santolaria recollint el desig de la familia va aconseguir mitjançant la Generalitat de Catalunya l’exhumació i identifidació del seu cos i el trasllat dels restes a la seua localitat d’origen. Un procés de recerca documental en el qual ha col·laborat activament el nostre grup.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt