I Jornades de Memòria Històrica de Castelló

Les primeres jornades per la memòria celebrades a Castelló foren organitzades pel Casal Popular (Associació cultural La Masovera). En aquestes jornades neix l’embrió del Grup per la memòria. Les jornades, celebrades al Desembre del 2.003 a la Biblioteca Provincial, es van dividir en tres sessions.

En la primera sessió Joaquin Varea i altres membres de l’Associació republicana Gonzalez Chermà contaren el seu testimoni en una taula rodona; l’exili i els afusellaments va centrar un acte amb un alt contingut emocional.

En la segona sessió l’historiador Joan Lluís Porcar va xerrar al voltant de la repressió franquista, va exposar el seu treball de consulta dels expedients d’inculpats pel tribunal de Responsabilitats Polítiques i de víctimes mortals en la ciutat de Castelló, abordant el fenomen repressiu des d’un caràcter global, les seves característiques, els seus mecanismes, la seua tipologia, el marc jurídic i legislatiu en el qual es desenvolupa l’evolució dels estudis sobre repressió en l’àmbit estatal i les fonts històriques i els estudis existents sobre repressió a Castelló, per a acabar amb l’exposició de les seves investigacions.

Finalment els historiadors Ferran Archilés i Maria Folch realitzaren una conferència sobre la memòria del franquisme a Castelló amb la que es van finalitzar les primeres jornades. En aquesta darrera sessió els conferenciants es van centrar en l’absència de memòria, el primer franquisme a Castelló, la configuració del règim a escala local i les seves peculiaritats.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt