III Jornades de Memòria Històrica de Castelló

Dijous 22 de desembre es va celebrar al Casal Jaume I de la Vall d’Uixó la tercera de les III Jornades de Memòria Històrica organitzades pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Amb l’assistència de més de 30 persones, Vicent Rebollar, responsable del Casal Jaume I, va presentar un acte en el qual en primer lloc Juan Luis Porcar, membre del Grup per la Recerca va presentar el col·lectiu a la societat de La Vall, explicant els projectes, objectius i investigacions en les quals treballa el Grup, per a continuació Joan Miquel Palomar presentar un treball de recerca i investigació al voltant de la localitat, fruit d’un treball fet en diferents arxius i del recorregut d’un itinerari sobre el patrimoni històric de la guerra civil conservat en diferents indrets geogràfics del municipi.

Palomar ens va donar una visió del que va suposar l’arribada de la II República, la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat amb la conseqüent repressió i reconstrucció urbana després de la guerra, tractant també diferents aspectes al voltant de la importància del patrimoni històric, arxivístic i de la permanència de simbologia franquista a la localitat. Per finalitzar un debat va tancar aquesta tercera jornada de memòria històrica.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt