III Jornades dels Maquis, Pobla de Benifassà

 

 image

L’Alberg la Font Lluny a la Pobla de Benifassà va acollir entre els dies 16 i 18 de maig de 2008 les III Jornades dels Maquis, organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Més de 20 persones en les diferents jornades van participar diferents activitats com projeccions cinematogràfiques i audiovisuals amb debats sobre el maquis i la memòria històrica, la presentació de treballs de recerca sobre la matèria a càrrec de Josep Prades, José Calvo i José Ramón Sanchis, presentant aquest últim el seu llibre “Maquis: una historia falseada”.

Es van realitzar dos itineraris històrics, en els quals es va gaudir d’un impressionant paisatge i d’interessants explicacions històriques, arribant el primer día al campament maqui d’El Cabanyil i el segon itinerari als masos de Riera, Jacinto, La Pastora, Sinforós i el Cabanyil.

Una exposició sobre la repressió franquista a les comarques de Castelló va completar les activitats que ens van oferir una variada alternativa que combina el senderisme, la natura i la investigació històrica.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top