El 5 d’agost de 2024 va tindre lloc la inauguració d’una nova edició a Vilafranca del Curs d’Arqueologia i Antropologia Forense al Front de Llevant, organitzat per Arqueoantro amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i la Diputació de València entre les entitats més destacades.
En el marc d’aquest curs també s’han organitzat altres actes públics i culturals. Cal destacar el dia abans de l’inici del curs. l’acte de reinhumació en el cementeri de Vilafranca de dos soldats republicans trobats en el mas de Tosca i mas de Tena en campanyes d’exhumacions d’anys anteriors, un acte que va comptar amb la participació de l’alcaldessa Silvia Colom, Miguel Mezquida representant a Arqueoantro, Feli González presidenta de l’Associació de Familiars de Víctimes del Front del Llevant i l’actuació musical del grup Miralles del Carro, a més de la presència del comunicador Andreu Buenafuente, familiar d’uns dels soldats republicans que es troben en fosses d’aquests paratges. La jornada cultural del 8 d’agost comptará amb una conferència de l’antropòleg Javier Iglesias, la presentació del llibre “Matias Sangüesa, una vida de servei al poble” per part de Pep Querol, Jordi Tárrega, Marc Sangüesa i Juan Luis Porcar, i la representació de l’obra de teatre de Domingo J. _Font “Qué tros de dona!” a càrrec de la companyia L’Armelar de Castelló de la Plana.
El curs va començar dilluns 5 de març, presentat per l’alcaldessa Silvia Colom i el director del curs Miguel Mezquida. Narcís Tena va contextualitzar la Segona República, la Guerra Civil i la repressió franquista a les comarques de Castelló, i a continuació Juan Luis Porcar, membre del GRMHC, va tractar sobre les fonts documentals per a l’estudi de les fosses de la guerra civil i el franquisme a les comarques de Castelló. En els dies següents altres experts arqueòlegs, antropòlegs i historiadors com Miguel Mezquida, Javier Iglesias, Gema López, Marisol E. Schwab, Alejandro Calpe, Pedro Guerra, Eloy Ariza, Andrea Moreno, Helena Monllor i Gabriela López, analitzaran diferents temàtiques com l’antropologia forense de la guerra civil, la problemàtica de la identificació genètica, la conservació i restauració de materials de la guerra civil i el franquisme, la psicologia forense i les noves tecnologies aplicades a les excavacions i exhumacions de fosses.