Itinerari pel patrimoni de la Guerra Civil de El Toro

El passat 7 d’octubre membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló van participar en una excursió pel terme municipal i la serra del Toro guiada pel membre del col·lectiu Ramón Juan, expert coneixedor de la comarca i dels episodis bèl·lics de la Guerra Civil i el patrimoni associat a aquests.
Es va visitar el cementeri del Toro en el qual es troben algunes sepultures identificades de soldats morts en el front de batalla i al seu costat es localitza el “Cementeri moro” un dels pocs a Espanya, dedicats al col·lectiu de soldats marroquins caiguts en batalla.
Va continuar l’itinerari visitant-se l’aeròdrom militar republicà originiari de 1937 on es conserva l’antiga caseta de comandament i el refugi antiaeri. També es va visitar un polvorí de la Guerra Civil situat a poca distància.
Finalment es van visitar diferents trinxeres, posicions defensives i nius de metralladora que conformaven el front de guerra en Pozo Viñas i Peña Salada, on també es va visitar la base militar de telecomunicacions abandonada.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt