Jornada de Memòria Històrica a Atzeneta del Maestrat

 

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica participa amb la seua exposició “Castelló sota les bombes” I una xerrada de Raül González Devis sobre maquis I Guerra civil a la I Jornada de Memòria Històrica d’Atzeneta del Maestrat.

Un recorregut guiat per Jaume Gil al mas de Fumeros I al mas del Pou de la Pica, pel matí, ha estat la primera de les propostes de les I Jornades de recuperació de la memòria històrica d’Atzeneta del Maestrat. Els participants han pogut conèixer un episodi que va tindre els maquis i la Guàrdia Civil com a protagonistes.

De vesprada s’ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Ferran Puchades, secretari autonòmic de justícia, administració pública, reformes democràtiques i llibertats públiques, que ha parlat de l’avantprojecte de llei de memòria democràtica i per a la convivènciaque va aprovar ahir el ple del Consell.

A més, els assistents han pogut vore l’exposició  “Castelló sota les bombes” del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, presentada per Juan Luis Porcar. La mostra compta, a més de amb imatges i informació sobre els bombardejos I refugis de la ciutat durant la Guerra Civil.

Després, s’ha vist el documental “Experiment Stuka”. Ha assistit a la projecció Rafa Molés, un dels directors de l’audiovisual que aborda els bombardejos de l’aviació nazi a Benassal, Ares, Albocàsser i Vilar de Canes.

Finalment Raül González ha doant una xerrada sobre els maquis a les comarques del nord. El seu llibre “Tragèdies silenciades”, tracta aquest tema.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt