Jornada de Memòria Històrica a Viver amb presentació de l’última edició de “Resistir es vencer” de Ramón Juan

L’Ajuntament de Viver, en col·laboració amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, l’Associació per a la recuperació de la Memòria Històrica del Palància i la Xarxa Memòria Històrica de la FVMP, va organitzar el passat 16 de juliol, una Jornada entorn de la memòria democràtica amb motiu del 85 Aniversari de la Batalla de Llevant i la defensa de València en la línia XYZ.

Es va realitzar una visita de camp sobre les posicions dels fronts de batalla, iniciant-se la ruta guiada per Ramón Juan, investigador i membre del GRMHC a la Masada del Sordo de les masies del Ragudo, en la qual també va participar Miguel Ángel Sanz, responsable del CIBAL (Centre d’Interpretació de la Batalla de Llevant).

Amb posterioritat una xarra col·loqui en l’antiga escola rural de la Masada del Sordo en la qual va intervindre Vicente Ferrer, alcalde de Viver, Ramón Juan Navarro, autor de ‘Resistir és véncer. El front de Viver en la Guerra Civil espanyola’, i Juan Luis Porcar Orihuela, autor del Pròleg i especialista en la repressió franquista a la província de Castelló, va servir per presentar i debatre sobre aquesta última edició del llibre de Ramón Juan que presenta importants actualitzacions.

Finalment es va realitzar una visita al CIBAL a Viver. Es tracta d’un centre d’Interpretació sobre la Batalla de Llevant, un espai museístic creat per BCM Patrimoni i Arqueologia en col·laboració amb l’Ajuntament de Viver, amb el qual es pretén donar a conéixer els desgraciats esdeveniments patits en la població de Viver durant la primavera – estiu de 1938, en plena Guerra Civil Espanyola.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt