Finalitza la campanya d’exhumacions de la Generalitat Valenciana al cementeri civil de Castelló

Durant la segona quinzena de juny va finalitzar la campanya d’exhumació de víctimes de la repressió franquista en el cementeri civil de Castelló, impulsada per la Generalitat Valenciana i duta a terme per l’empresa Carpetania.
Després de tres mesos de treball s’han acabat d’excavar i exhumar totalment les files 3 i 12 del cementeri civil. En la fila 3 que al principi constava de fosses individuals fins a aproximadament la meitat de la fila, per a després trobar-se les restes alineades les unes al costat de les altres com en la resta de les files a excepció de la fila 1 i la fila 2, s’han exhumat un total de 24 restes de represaliats. En la fila 12 han sigut 26 les exhumacions practicades.
En total han sigut 50 exhumacions, que unides a les realitzades en campanyes anteriors des de 2018 ens dona la xifra de 267 exhumacions realitzades de manera científica en els últims cinc anys, en diferents campanyes impulsades sempre pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i finançades en un primer moment per l’Ajuntament de Castelló i posteriorment per la Diputació i la Generalitat Valenciana. Si a aquestes 267 exhumacions sumem les exhumacions no científiques dutes a terme majoritàriament en la dècada dels 70 i 80 del segle XX, són 298 les víctimes de la repressió franquista exhumades al cementeri civil de Castelló.
La Generalitat Valenciana ha licitat i adjudicat una nova campanya d’exhumacions per a finalitzar els treballs en el cementeri civil de Castelló amb l’exhumació de les 228 restes de víctimes del franquisme que encara queden en el recinte i són susceptibles de ser exhumades.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt