Jornada de memòria i homenatge a víctimes del franquisme a Fuente la Reina

Dissabte 7 d’agost va tenir lloc a Fuente la Reina un acte d’homenatge a les víctimes de la repressió franquista de la localitat.

El projecte va sorgir fa pocs mesos mitjançant les idees i treball de recerca realitzat per alguns membres d’un grup de recuperació de la memòria de l’Alt Millars, com Empar Peiró, Luis Mas i els membres del GRMHC Joan Piñana i Juan Luis Porcar. Es va contactar amb familiars dels represaliats que van col·laborar en l’acte aportant testimonis i material fotogràfic, amb el qual es va realitzar una presentació audiovisual que per motius tècnics no es va poder projectar, però de la qual es va fer difusió als familiars i posteriorment a les xarxes socials.

L’acte va homenatjar al que va ser alcalde de la localitat durant la guerra civil, Emilio Tort Moliner, afusellat a Saragossa al 1940, també al seu pare mort a la presó de Saragossa al 1939 i a Rafael Villalba Villalba, veí de la localitat assassinat a Mathausen en 1942. També es va fer extensiu als altres membres de la corporació municipal republicana (com l’alcalde Bonifació Moliner entre altres) detesos i empresonats i a les seues famílies que van ser expulsades del poble i desterrades durant anys en una localitat de la província de Lleó.

L’ajuntament de Fuente la Reina es va sumar al projecte i a l’organització de l’acte, en el qual van participar Empar Peiró com a mantenidora, i per ordre d’intervenció Juan Luis Porcar i Joan Piñana membres del Grup, Adrián Blas Minguez en representació d’Amical de Mathausen i Eugenio de Manuel, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, entitats també col·laboradores. També va comptar amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló i amb la presència de Ramón Juan a banda dels dos membres del col·lectiu abans esmentats

L’acte va comptar amb una nombrosa participació de públic i a la seua finalització es va inaugurar una placa d’homenatge als tres represaliats amb un parlament a càrrec de Joan Piñana.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt