Jornada de MH a la Diputació de Castelló amb reconeixement del president represaliat José Hernández Merlo

El 9 de febrer de 2022 es va celebrar a la Diputació de Castelló una jornada municipalista de memòria històrica, a la qual van assistir diversos membres del GRMHC, amb la participació de representants polítics i institucional de l’àmbit de la memòria històrica estatal, autonòmic i local. En una sessió presidida per José Martí, president de la Diputació Provincial van intervenir entre altres Rosa Pérez Garijo, consellera de Transparència i Qualitat Democràtica, Iñaqui Pérez, director de Memòria Democràtica de la Generalitat, la diputada de l’àrea Tania Baños i els alcaldes de Vistabella, Vinaròs i Castelló.

A la finalització de l’acte es va rendir homenatge a la figura de José Hernández Merlo, qui va ser president del Consell Provincial (Diputació) durant 1937, membre del Partit Socialista, detingut, empresonat, condemnat a mort i executat a Castelló el 1941. Les seues restes van ser exhumades recentment en la campanya de l’Ajuntament i la Diputació de Castelló de novembre-desembre de 2021. La seua família amb la qual el GRMHC manté contacte des de fa anys i assessora en els diferents projectes de recuperació de la memòria, es va coordinar amb el grup per aconseguir arribar a aquest acte de reparació tan important.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt