Jornada d’espais de memòria a la platja de Nules

Platges de Nules. Associació per la defensa del patrimoni cultural i natural i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló han compartit el passat 24 d’abril de 2021 una jornada de memòria visitant un enclavament essencial de la Batalla de Llevant, l’entorn de Platges de Nules. Una posada en comú en la qual s’han compartit coneixements dels llocs històrics del conflicte bèl·lic de #Nules com els “blocaus”, el camp de concentració de Nules situat en la franja costanera, “Les casetes” com a testimonis de la batalla i espai d’acolliment de refugiats o l’estada de Rafael Albertí i Maria Teresa León mentre duien a terme “Les Guerrilles del Teatre”. Joan Miguel Palomar assenyala “és necessari protegir el patrimoni vinculat a la memòria de la guerra civil en el conjunt de la població i enllaçar-lo amb les poblacions veïnes. Compartint coneixements podem reconstruir la memòria”. I en paraules de Miguel Angel Sanz “Si perdem la memòria perdem la identitat. És imprescindible investigar, conèixer i compartir com a eina per a donar forma a una societat responsable, respectuosa i integradora”.

Juan Luis Porcar i Joan Miguel Palomar, en representació del “Grup de per la revolta de la Memòria Històrica” i Miguel Angel Sanz, Jose Romero i Manel Alagarda, en representació de “Platges de Nules. Associació per la defensa del patrimoni cultural i natural” i “La corretjola” sumen esforços per a l’estudi, protecció i posada en valor dels testimoniatges físics i immaterials. Aquesta trobada és l’inici de projectes que ajudaran a completar la nostra història i que necessita de la col·laboració ciutadana de manera que es pugui completar a través de fotografies, documents o memòria oral.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt