Jornades dels Maquis, Pobla de Benifassà

Els dies 20 i 21 de maig de 2006, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va celebrar en la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) unes jornades per debatre l’acció dels maquis a la subcomarca de la Tinença de Benifassà i comarques del voltant.

L’activitat va consistir en la projecció de pel·lícules que feien referència a aquest tema històric com ara “Sempre serà la Pastora”i “La guerrilla de la memoria”. En la sessió també van participar els veïns de la Pobla (alguns dels quals van ser comtemporanis als fets) per tal que pogueren aportar el seu testimoni d’història local.

A banda, també es va organitzar una marxa a peu cap a alguns dels masos que van formar part de les activitats dels maquis a la comarca, en una ruta que actualment es anomenada, per part de l’encarregat de l’alberg “La Font de Lluny”, com la “Ruta dels maquis”.

Aquesta ruta va començar en el Mas d’En Riera, després va seguir pel Mas de Jacinto, per acabar en el Mas de la Pastora, que és on treballava el famós maqui conegut amb eixe nom i on van detenir altres maquis.

Aquest recorregut te encara una versió mes completa arribant fins al Mas de Sinforós i al Mas del Cabanyil, lloc d’enfrontament dels maquis amb la Guàrdia Civil, per estar prop del campament dels maquis. L’arribada a aquest mas, es va deixar per manca de temps per un altra ocasió. Ja al poble, es va visitar el cementiri , on a la fossa comuna està soterrat un dels maquis.

Aquestes activitats, en les què van participar unes cinquanta persones, estan emmarcades en la programació del Grup del mes de maig. El lloc de debat i discussió dels temes esmentats va ser l’alberg “La Font de Lluny” de la Pobla de Benifassà.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt