La columna Casas Sala

Acte homenatge membres columna Casas Sala

Divendres 28 de juliol la Casa de Cultura de Benicàssim va acollir un acte organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló en conmemoració del 70 aniversari de la Guerra Civil a Castelló amb la presentació d’un treball de recerca i homenatge als milicians de la Columna Casas Sala.

Divendres 28 de juliol la Casa de Cultura de Benicàssim va acollir un acte organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló en conmemoració del 70 aniversari de la Guerra Civil a Castelló amb la presentació d’un treball de recerca i homenatge als milicians de la Columna Casas Sala, va contar amb la participacio de testimonis de familiars de les victimes i milicians: Miquel Osset (net del tinen Joaquin Osset, afusellat a Terol), Ignacio Sirera (net del capità Sirera també afusellat) i Pepe Vicent (fill de suboficial de la Columna), representació de l’ajuntament de Manresa en nom del diputat Casas Sala, originari de la localitat, important polític en el Castello dels anys 30, tambe afusellat a Terol.

L’acte va reunir a prop de 100 persones.

Els membres del Grup, Teresa Armengot i Juan Luis Porcar van fer la presentació del treball d’investigació i la reconstrucció històrica sobre la Columna Casas Sala i els fets històrics ocorreguts a la Pobla de Valverde amb la traïció de la Guardia Civil i mort de desenes de milicans amb aportacions provinents de la recerca de noves fonts històriques i orals. Posteriorment van parlar els testimonis, els seus records i vivències personals, posant de manifest la necessitat de rescatar de l’oblit i recuperar la memòria dels seus avantpassats.

La interpretació de dues peces de música clàsica per dos membres del Conservatori de Castelló va tancar un emotiu acte de recerca i reivindicació d’una histórica encara silenciada.

 
 
 
 

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt