La XEIM ha presentat la campanya “Memòria democràtica i drets humans als centres educatius”

El passat 24 d’octubre, al Centre Cultural “El Micalet” de València, la Xarxa Educació i Memòria (XEIM) ha presentat una campanya informativa que pretén fer costat al professorat que treballa la Memòria Democràtica i els Drets Humans en els seus centres educatius.

Amb aquest fi, s’ha dissenyat un pòster, que es repartirà entre els centres educatius, amb el lema “En aquest centre respectem els drets humans”. També, s’ha elaborat un “Manifest en Defensa de la Memòria Democràtica a l’Escola”, en què s’inclou un recull legislatiu i s’ofereixen orientacions i línies d’actuació.

La memòria democràtica és una qüestió de totes i tots, suposa la millora de la convivència, la justícia, la reparació i la presa de consciència entre les generacions futures d’una sèrie de valors universals aliens a qualsevol sectarisme partidista. Són valors ètics que cal secundar i defensar com a base de la idea mateixa de democràcia.

Per això, el nostre ordenament jurídic avala i exigeix el tractament a l’aula dels temes de memòria, des de la Constitució de 1978 fins al currículum valencià publicat en agost de 2022, passant per la llei de memòria democràtica de 2007, la llei de memòria valenciana de 2017, la llei de memòria democràtica de 2022 i la LOMLOE. 

A l’acte han estat presents els sindicats integrats a la Xarxa (CGT, CCOO, UGT, STE-PV i CNT), que han donat suport al Manifest i han oferit els seus recursos per ajudar el professorat en la seua tasca d’introducció de la memòria històrica en els centres educatius.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt