Llibres de memòria històrica editats per la Diputació de València a la nostra Biblioteca

La Diputació de València prèvia demanda del nostre Grup, ens ha enviat tres dels seus últims títols editats sobre diferents aspectes de la memòria històrica a l’àmbit valencià. Ara aquests llibres ja estan catalogats i formen part de la nostra Biblioteca de Memòria.

Las Milicias Valencianas en la Guerra Civil, 1936-1937 de Miguel Asensio Gómez. Aquest llibre pretén, de manera didàctica, donar a conéixer a la ciutadania, la vivència de la Guerra Civil en les nostres terres. Per a això, s’han integrat, juntament amb l’anàlisi de la contesa, els relats de vida personals i singulars de desenes de valencians i valencianes, que van reaccionar davant la revolta militar, per a després marxar als diferents fronts en defensa de la II República.

Etnografia d´una exhumació. El cas de la fossa 100 del cementeri de Paterna de María José García Hernandorena i Isabel Gadea i Peiró, és el segon dels títols. Ens mostra l’impacte social dels actuals processos d’exhumació i identificació dels cossos d’unes persones afusellades fa 80 anys i enterrades en les fosses comunes del cementeri de Paterna.

Violencia, conceptualización, memoria, represión, estudios, monumentalización, exhumaciones. Valencia, 1936—2020, coordinat i dirigit per Vicent Gabarda, és una obra de diferents autors: Marc Baldó Lacomba; Alejandro Calpe Vicente; Eulàlia Díaz i Ramoneda; Francisco Espinosa Maestre; Mélanie Ibáñez Domingo; Javier Iglesias Bexiga; José Luis Ledesma; Azahara Martínez Vallejo; Miguel Mezquida Fernández; Toni Morant i Ariño; Daniel Palacios González; Queralt Solé; Ricard Camil Torres Fabra; Eloy Ariza en la part visual. Tracta diversos aspectes del procés de recuperació de la memòria històrica i democràtica a la província de València, relacionant al temps aquesta temàtica amb el treball dut a terme en altres punts de la geografia espanyola, així com amb altres aspectes que ajudaren a conéixer tant la repressió franquista com fenomen, com el context històric mundial en què es va desenvolupar

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top