Medalla d’honor

Medalla d’honor a un dictador 

El 20 de novembre fa trenta anys que va morir Franco.Una data que ens permet mirar al passat recordant la primera visita oficial del ‘Generalísimo’ a Castelló.

Franco visita la ciutat el 13 i 14 de juny de 1958 pel 20è aniversari de l’entrada dels ‘nacionals’ a Castelló. El 13 de juny amb cotxe descapotable i rebut per les autoritats rebrà la Medalla d´Or de la ciutat. Al dia següent va inaugurar el Col·legi Menor del Frente de Juventudes, la casa de la Secció femenina i la Jefatura Provincial del Movimiento.

Eixa medalla vanagloria una dictadura repressora en un període sense llibertats.
El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló demana la retirada de l’ignominiós honor a l´opressió i el caudillisme. Un mèrit al ‘Jefe del Movimiento’ que al llarg de 40 anys tiranitzà el país.

Una medalla ofensiva a tots els que van lluitar per la llibertat i una societat més justa.
A Castelló insígnies franquistes tenen el seu reconeixement com Herrero Tejedor o Serrano Súñer.L´ajuntament al llarg dels anys –inclús en la democràcia- ha premiat les ‘virtuts’ de destacades personalitats del Règim.El primer de tots,Franco.

Malgrat els 30 anys encara resten molts símbols franquistes com el nomenclàtor o plaques en façanes d’esglésies.Es una mostra de les petjades del franquisme a Castelló que deurem erradicar per construir una veritable societat democràtica.

Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt