Presentació de Històries de vida  al Castelló de la guerra i la postguerra al seminari internacional “Les fonts orals i la seua aplicació pràctica”

Els dies 13 i 14 de setembre de 2013, es va celebrar un Seminari Internacional a “l’Octubre Centre de Cultura Contemporània” de València sobre Història Oral, coordinat per Ricard Camil Torres, Juan Carlos Colomer i Cristina Escrivà.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va participar amb la presentació del llibre de Maribel Peris “Històries de vida  al Castelló de la guerra i la postguerra”.

La presentació de Maribel es va fer el dissabte 14 a la vesprada, que el Seminari dedicava a la presentació de projectes que, o bé estan realitzant-se, o ja estan realitzats, però, encara no s’han publicat, o que ja han estat publicats, com és el cas del llibre de la nostra companya.

Maribel va començar la seua intervenció explicant com estava plantejat el llibre, i, tot seguit, ho va il·lustrar amb un PowerPoint que sintetitzava amb molta claredat el que acabava d’exposar. És a dir, no va contar el llibre, sinó que va explicar com estava plantejat. Una primera part la va dedicar a explicar el context històric, sociològic, cultural i a contar com era la vida quotidiana del Castelló de la guerra i la postguerra. I una segona part a les històries de vida que les persones li havien contat quan les va entrevistar.

El fet de que no donara detalls explícitament de cap entrevista va permetre que els participants li plantejaren en el col·loqui preguntes interessants sobre aqueixes entrevistes.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top