Presentació Portal de memòria històrica de les comarques de Castelló del GRMH

El pròxim dimecres 9 de desembre del 2020 a les 18:30 a l’aula 110 del MENADOR Espai Cultural a la ciutat de Castelló es realitzarà la presentació del PORTAL DE MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES COMARQUES DE CASTELLÓ DEL GRMHC”, un projecte del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat DemocràticaEn aquest acte intervindran: Iñaki Pérez, director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica; Maribel Peris i Juan Luis Porcar del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica; i Sergi Salvador de la Cooperativa Transversal.

L’objectiu general d’aquest projecte és millorar i potenciar els mecanismes del Grup i de la societat en general pel que fa a l’accés, l’estudi i la transmissió d’un llegat imprescindible per a comprendre i interpretar el nostre passat recent, de cara a la reparació de les víctimes i a la construcció d’una societat basada en els valors de la convivència democràtica. Per tant, podem dir que la nova web del Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha fet un salt qualitatiu en la seua comunicació via Internet, adaptant-se al context actual, molt diferent del context en què es va dissenyar i implementar l’antiga web. Així dóna a conéixer i fa valdre de cara a la societat, tota la tasca que ha desenvolupat i desenvolupa el Grup, ja que molts continguts hi han romàs inèdits i, per tant, desconeguts per a la major part de la població (memòria oral, atenció i acompanyament a les víctimes, exhumacions, exposicions temàtiques i materials divulgatius, etc.).

Tanmateix aquesta nova web ofereix una imatge de la tasca del Grup més fresca, dinàmica i atractiva, amb un pes important dels continguts audiovisuals, de cara a la població en general i a la població jove en particular, per tal de promoure el seu interès cap als temes de Memòria Històrica i garantir la continuïtat generacional d’aquests. A més, la nova web facilita la tasca de difusió i comunicació en xarxes socials i la gestió dels enviaments de correus electrònics.

Per últim i no menys important, la nova web facilita l’accés a institucions i persones investigadores o interessades en la nostra història recent, a documents d’arxiu, publicacions i materials pedagògics i de divulgació fins ara inèdits o en formats poc accessibles.

Els objectius concrets aconseguits en el Portal són:

Consulta de les bases de dades del Centre de Documentació del GRMHC.

Consulta del cens de víctimes realitzat pel Juan Luis Porcar del GRMHC.

Consulta de la base de dades dels procediments judicials sumaríssims de víctimes de la província de Castelló.

Accés al Fons Oral del GRMHC.

Accés al Mapa de Fosses Comunes de la Província de Castelló.

Accés al Fons Audiovisual del GRMHC.

Accés al Fons d’Investigacions del GRMHC.

Accés al Projecte Educatiu del GRMHC.

Accés al catàleg de publicacions del GRMHC.

Accés al catàleg d’exposicions del GRMHC.

– Accés a les notícies sobre les activitats realitzades pel GRMHC i a les que ha participat organitzades per altres entitats des del 2004.

– Accés a la informació de les campanyes d’exhumació de la fossa de les víctimes de la repressió franquista al cementeri civil de Castelló.

– Accés a l’agenda del GRMHC.

Enllaç a les xarxes socials del GRMHC.

Enllaç a altres webs d’institucions o associacions amb cens de víctimes en l’àmbit de les comarques de Castelló, País Valencià o Estat Espanyol.

Enllaç a la legislació sobre Memòria Històrica.

Enllaç a altres webs d’associacions memorialístiques i a institucions.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt