Primera campanya d’exhumacions de represaliats del franquisme al cementiri de Castelló

La primera fase de les exhumacions de la fossa comuna en el cementeri de San José que va engegar l’Ajuntament de Castelló el passat 20 de novembre ha sigut mol positiva. Malgrat que en un primer moment l’equip d’arqueòlegs Arqueoantro -liderat per Miguel Mezquida- va emprendre la cerca de les restes de tres víctimes del franquisme, finalment, l’incansable treball dels especialistes, l’Ajuntament i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha tret a la llum fins a 13 represaliats del franquisme, la identificació de la qual i cerca de familiars estan ja en marxa. La tendència alcista en les demandes demostra l’èxit de les exhumacions realitzades i l’Ajuntament de Castelló tractarà de donar resposta a les 16 noves peticions de famílies que demanen ser incloses en la segona fase de les exhumacions.

Les primeres intervencions de la fossa comuna van començar amb tres peticions referents a Rafael Prades Trueba, Eduardo Ferreres Sospedra i José Monfort Gil, tres intervencions diferents en tres files diferents. En la primera intervenció finalment es van trobar cinc cossos, dos d’ells en caixes de reducció més dos cossos més al costat de Rafael. En la segona, on se situava Eduardo Ferreres, es van exhumar fins a quatre cossos, i en la tercera i última, en la referent a José Monfort, es van exhumar quatre cossos més; en total deu cossos més dels quals estaven previstos.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt