Projectes de memòria històrica a Benicarló impulsats pel GRMH i l’Associació Abril de Benicarló

Al mes de novembre l’Associació Abril de Benicarló,  en un primer contacte representat per Jaime Ramia, va contactar amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per interessar-se i informar-se de les campanyes d’exhumacions de víctimes de la repressió franquista que el nostre grup impulsa al cementeri civil de Castelló.

Després d’aquest contacte, es va celebrar als pocs dies una reunió a Castelló entre representats del grup i de l’associació -Joan Ferré, Rafa Domínguez i Jaime Ramia-, i els regidors de Cultura de Benicarló i Peníscola, per ampliar informació i establir possible línies de col·laboració en polítiques de memòria als municipis.

El passat 12 de desembre de 2020, altra jornada celebrada al Parador de Benicarló entre representants de les dues entitats, l’alcaldessa Xaro Miralles i representació de tots el grups municipals del consistori, va estar precedida d’una visita al cementeri on l’investigador Lluís Ibáñez va localitzar la fossa i explicar l’episodi dels morellans assassinats per la Guardia Civil en aplicació de la “ley de fugas” i soterrats a Benicarló. A la reunió de treball es va informar més extensament de la campanya d’exhumacions amb el compromís de localitzar familiars a la localitat per donar-lis informació dels projectes, i es va decidir entre totes les entitats i l’ajuntament la dignificació de la fossa dels morellans represaliats amb un memorial que recorde a les víctimes. També es consultarà informació a l’Arxiu Municipal sobre la possibilitat d’existència d’altres fosses d’altres víctimes de la repressió, per demanda d’un familiar i membre del GRMHC. Continuaran els contactes per establir nous projectes de memòria entre les associacions i el consistori.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt