Pròxima inauguració a Almassora d’un Memorial Democràtic en memòria de les víctimes de la repressió franquista

La CGT Castelló amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, l’any 2019, va sol·licitar a l’Ajuntament d’Almassora la presentació d’una moció per al record i la dignificació de les víctimes de la repressió franquista i del nazisme . La moció, presentada i defensada pel secretari de la CGT i recolçada pels grups municipals Unidas Podemos, Compromís i el Partit Socialista, plantejava una resolució i una declaració pública de reconeixement i reparació per part de l’Ajuntament així com la col·locació d’un monòlit a un espai públic del poble. Es complien 80 anys del conflicte de la Guerra Civil i la repressió violenta que va suposar l’eliminació, entre altres, de moltes persones de famílies obreres.

Les víctimes, veíns i veïnes d’Almassora estan identificades i documentades mitjançant la recerca històrica i documental de Juan Luis Porcar i ha segut fonamental per la realització d’aquest acte l’activitat de difusió, sensibilització i contacte amb les famílies del GRMHC, de forma molt especial la tasca en aquest sentit impulsada pel nostre company Joan Piñana.

Ara el dia 6 de desembre del 2020 arriba la inauguració d’un memorial democràtic mitjançant un acte cívic institucional. Es procedirà a la col·locació de dos plaques amb els noms de les 77 víctimes mortals com a representants dels centenars de famílies que patiren repressió, mort, presó i exili i amb la instal·lació d’un arbre de la vida dissenyat com a símbol de la pau i la concordia. Una data que coincideix amb el període de les tres campanyes d’exhumacions realitzades actualment al les fosses del cementeri civil de la ciutat de Castelló on es troben soterrades la majoria de les víctimes.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top