Pròxima inauguració a Almassora d’un Memorial Democràtic en memòria de les víctimes de la repressió franquista

La CGT Castelló amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, l’any 2019, va sol·licitar a l’Ajuntament d’Almassora la presentació d’una moció per al record i la dignificació de les víctimes de la repressió franquista i del nazisme . La moció, presentada i defensada pel secretari de la CGT i recolçada pels grups municipals Unidas Podemos, Compromís i el Partit Socialista, plantejava una resolució i una declaració pública de reconeixement i reparació per part de l’Ajuntament així com la col·locació d’un monòlit a un espai públic del poble. Es complien 80 anys del conflicte de la Guerra Civil i la repressió violenta que va suposar l’eliminació, entre altres, de moltes persones de famílies obreres.

Les víctimes, veíns i veïnes d’Almassora estan identificades i documentades mitjançant la recerca històrica i documental de Juan Luis Porcar i ha segut fonamental per la realització d’aquest acte l’activitat de difusió, sensibilització i contacte amb les famílies del GRMHC, de forma molt especial la tasca en aquest sentit impulsada pel nostre company Joan Piñana.

Ara el dia 6 de desembre del 2020 arriba la inauguració d’un memorial democràtic mitjançant un acte cívic institucional. Es procedirà a la col·locació de dos plaques amb els noms de les 77 víctimes mortals com a representants dels centenars de famílies que patiren repressió, mort, presó i exili i amb la instal·lació d’un arbre de la vida dissenyat com a símbol de la pau i la concordia. Una data que coincideix amb el període de les tres campanyes d’exhumacions realitzades actualment al les fosses del cementeri civil de la ciutat de Castelló on es troben soterrades la majoria de les víctimes.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt