Record permanent. Jornades a Xàtiva.

Taula redona ciutats republicanes de la mediterrània sota les bombes.

Powered By EmbedPress

Dissabte 18 de febrer, a la Casa de la Cultura de la ciutat de Xàtiva, es va dur a terme la taula redona,”Record permanent: ciutats republicanes de la mediterrània sota les bombes.” Forma part de la programació d’actes organitzats pel Memorial Democràtic de l’Ajuntament en record de l’aniversari del bombardeig de Xàtiva del 12 de febrer de 1939 sobre l’estació i estigué organitzada per l’Associació Republicans de Xàtiva.

La nostra companya Maribel Peris intervingué amb l’exposició resumida del seu treball sobre els bombardejos a la ciutat de Castelló durant la Guerra Civil del 1936-1939. Participaren juntament companys d’Almeria, Eusebio Rodríguez i Francisco J. Martín, que esmentaren els bombardejos sobre aquesta ciutat i el drama humanitari de la “Desbandà”.

Eladi Maynar, descrigué els bombardejos de la Guerra Civil com un atac terrorista general i al debat va emfatitzar aquesta idea. Així mateix va assenyalar referències sobre les diferències en la forma d’atac de l’aviació legionària italiana i de l’alemanya. Peris va subratllar la importància del coneixement de la història local de les ciutats costaneres de la rereguarda republicana que patiren l’assaig de les bombes i les seues pròpies característiques.

Pel que fa a l’assistència, l’acte va estar concorregut per un públic nombrós i acompanyat per la música del pianista Adolfo García Baraza.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top