Localització d’una fossa d’un soldat de la Guerra Civil a Tírig

Divendres 24 de febrer gràcies al testimoniatge d’Emilia Porcar Segarra es va localitzar una fossa d’un soldat executat la primavera de 1938 al mas nou de Porcar, Tírig.

Mitjançant la informació oferida al respecte per Conxa Puig, filla d’Emilia, el GRMHC es va posar en contacte amb la família i el 24 de febrer de matí, es va visitar el mas per part de Joan Antoni Andrés i Juan Luis Porcar, membres del Grup, acompanyava a Emilia, la seua filla Conxa i José Sales Llopis, un dels propietaris del mas. Emilia que tenia poc més d’un any quan els fets, va relatar el que li contava el seu pare: com va ser executat el soldat en intentar passar-se sense èxit a les files de l’enemic i el lloc on recorda on va ser soterrat, vora el camí que dona entrada al mas i on durant molts anys una creu de fusta recordava el fet. Aquest tràgic fet va romandre en la memòria de la família, i era molt important per a Emilia, que aquests fets no s’oblidaren, poder explicar-los i que es documentara la fossa, la qual podrà formar part tant de l’inventari de fosses del GRMHC com del projecte de mapa de fosses de la Generalitat Valenciana.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt