VIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella

 

El 8 i 9 de juliol de 2017 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va organitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament les VIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella.

En la jornada del 8 de juliol el secretari de Justícia de la Generalitat, Ferran Puchades, va presentar el projecte de Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana i es va obrir un interessant debat sobre la llei i la memòria històrica.

Per la vesprada Raül González Devis, membre del GRMHC, va presentar el seu llibre “Tragèdies silenciades” sobre el maquis i la seua repressió a les comarques del Nord de Castelló. Posteriorment Maribel Peris i Juan Luis Porcar, membres també del GRMHC, van explicar els projectes del grup sobre el mapa de fosses a la província de Castelló i l’exhumació de les victims de la repressió franquista al cementiri de Castelló.

A la jornada del 9 de juliol celebrada a Atzeneta es van visitar unes trinxeres de la Guerra Civil próximes a la localitat i es va realitzar un recorregut per las cases afectades pels bombardejos a la població durant 1938, amb una lectura de poemes i homenatge a les victimes mortals, en un acte coordinat per Jaume Gil I Santi Agustina, alcalde de la localitat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt