VIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella

 

El 8 i 9 de juliol de 2017 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va organitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament les VIII Jornades de Memòria Històrica de Vistabella.

En la jornada del 8 de juliol el secretari de Justícia de la Generalitat, Ferran Puchades, va presentar el projecte de Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència de la Comunitat Valenciana i es va obrir un interessant debat sobre la llei i la memòria històrica.

Per la vesprada Raül González Devis, membre del GRMHC, va presentar el seu llibre “Tragèdies silenciades” sobre el maquis i la seua repressió a les comarques del Nord de Castelló. Posteriorment Maribel Peris i Juan Luis Porcar, membres també del GRMHC, van explicar els projectes del grup sobre el mapa de fosses a la província de Castelló i l’exhumació de les victims de la repressió franquista al cementiri de Castelló.

A la jornada del 9 de juliol celebrada a Atzeneta es van visitar unes trinxeres de la Guerra Civil próximes a la localitat i es va realitzar un recorregut per las cases afectades pels bombardejos a la població durant 1938, amb una lectura de poemes i homenatge a les victimes mortals, en un acte coordinat per Jaume Gil I Santi Agustina, alcalde de la localitat.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top