Visita a les trinxeres del mas de la Serra i del mas del Boiro

El dia 3 de desembre es va organitzar una excursió pel terme municipal de Vistabella per a visitar algunes de les trinxeres inventariades durant el mes d’octubre passat, pertanyents al conjunt defensiu de la Serra de la Batalla, en concret les línies de trinxeres del mas de la Serra i mas del Boiro. L’activitat va estar organitzada pel GRMHC i el Centre d’Estudis de Penyagolosa, i va tindre una durada aproximada de quatre hores.

En el Mas de la Serra es pot observar una línia de trinxera de prop d’1 km. de longitud amb una part excavada en terra i una altra construïda amb maçoneria de pedra en sec d’excel·lent factura i bon estat de conservació. En el Mas del Boiro, en una línia defensiva de prop de 100 m., es conserven dos refugis en els extrems de la mateixa (un d’ells en bon estat), tres imponents llocs de tirador i alguns trams de parets de pedra en sec en perfectes condicions.

En tots dos casos és necessària una intervenció per a restaurar els principals elements, i dotar-los del valor que mereixen com a patrimoni històric i cultural, objectiu que emprenem una vegada estigui completat l’inventari de vestigis de la guerra en tot el terme municipal.

L’excursió en la qual van participar 19 persones, va concloure en el camp d’aviació republicà.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt