El GRMHC a una jornada sobre simbologia a Palma de Mallorca

 

El 30 de març Joan Miquel Palomar, membre del GRMHC, va estar invitat a una taula rodona sobre el monument franquista de Sa Feixina. El gran monòlit en el parc de Sa Feixina està dedicat a les víctimes del creuer Baleares. En 2010 l’ajuntament va retirar l’escut i la inscripció que hi havia al davant. El nou govern municipal es va manifestar a favor de la seua demolició, però hi ha una oposició en contra protagonitzada per l’associació ARCA.

El vaixell va participar en accions bèl·liques en el Mediterrani i va fer el primer bombardeig sobre Castelló el 23 de març de 1937. Hui encara té uns grabats de quatre guardamarins i una creu en la part frontal.

En el debat es va destacar la manca de valor artístic que defensen des d’ARCA i les connotacions militaristes i feixistes malgrat la descontextualització feta. Al dia següent J.M.Palomar va ser entrevistat en Ona Mediterrània.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt