Finalitza el treball d’excavació i exhumació a la fossa del Xòfer de Nules-Moncofa

La passada setmana va finalitzar el treball d’excavació i exhumació a la fossa del Xòfer per part de l’equip científic ArqueoAntro, durant el qual s’ha localitzat i exhumat en un lateral del terreny les restes humanes de sis cossos, compatibles amb les quatre víctimes de Moncofa que es buscaven, assassinades per falangistes només finalitzada la Guerra Civil en abril de 1939 i enterrades en una fossa del terme municipal de Nules, juntament amb altres dos cossos també amb signes de violència -diversos traumatismes i el tir de gràcia en el crani- exemple d’una tipologia repressiva. Poc abans de finalitzar l’excavació de les últimes rases va aparèixer un obús de la Guerra Civil soterrat que estava sense explosionar, i avisat l’equip expert de la Guàrdia Civil va procedir a la seua retirada.

La campanya impulsada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i les famílies, amb l’aportació pròpia de l’associació memorialista i amb la recollida d’aportacions solidàries i una aportació de l’ajuntament de Nules davant el silenci per part de la Diputació de Castelló que manté paralitzat el conveni acordat amb el GRMHC des de fa mesos per dur a terme aquest projecte i altres dos més a l’àmbit de la memòria històrica, ha donat per finalitzat aquesta fase del treball de camp. Fa pocs dies una reunió mantinguda entre representants del GRMHC, Arqueoantro i familiars de les víctimes de Moncofa amb l’alcalde de Moncofa, va finalitzar amb la disponibilitat de l’ajuntament d’afrontar les despeses dels estudis genètics dels cossos trobats. En breu el GRMHC farà balanç dels treballs fets, de les quantitats invertides en els treballs i de les aportacions rebudes, informant pròximament al respecte

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt