Reunió amb les famílies de la quarta campanya d’exhumacions (tercera de l’Ajuntament) al cementeri de Castelló

La regidora de Memòria Democràtica de Castelló, Verònica Ruiz, acompanyada per membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i pels arqueòlegs Miguel Mezquida i Alex Calpe (equip Arqueoantro) s’ha reunit el 4 de setembre amb les famílies de les víctimes del franquisme les restes dels quals es buscaran en els treballs d’exhumació promoguts per l’Ajuntament de Castelló. Aquesta serà la tercera fase del projecte que va iniciar el consistori en 2018 i que el va convertir en el primer de l’Estat a assumir la realització d’aquest tipus d’intervencions.

A la reunió s’ha informat a les famílies del desenvolupament i les fases de la nova campanya, la qual es preveu que comence durant l’últim trimestre de l’any. L’objectiu és identificar les restes de 9 represaliats, encara que per a localitzar-los es poden arribar a trobar fins a 18 cossos de víctimes.

Cal destacar que el pressupost d’aquestes exhumacions és de 35.000 euros, el més alt dedicat fins ara. Així doncs, aquesta tercera fase inclourà treballs d’excavació i arqueològics, una anàlisis genètica i un informe antropològic, a més del transport de les restes. A la campanya promoguda per l’Ajuntament de Castelló se suma també per primera vegada la Diputació de Castelló, una col·laboració que permetrà ampliar el projecte i atendre les peticions de fins a 25 famílies, i 3exhumació de 42 restes de represaliats en total.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt