Xerrada sobre la Llei de fugues del franquisme

El divendres 29 d’octubre a les 20h va tindre lloc un acte de record i reconeixement a sis víctimes de la repressió franquista en la Sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella a càrrec de Lluís Ibáñez, investigador de l’assassinats de sis morellans el novembre de 1947 soterrats al Cementeri de Benicarló, Juan Luis Porcar, investigador i membre del GRMHC, Jordi Aguilar, membre igualment del GRMHC i familiar de Salvador Aguilar Querol un dels morellans assassinats, i Jaime Ramia representant de l’Associació Abril de Benicarló. L’acte va comptar amb la presentació i participació de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i amb la presència d’aproximadament 50 persones que van omplir la sala.

Aquest acte amb diferents xerrades sobre aquest tràgic episodi s’emmarca dins del projecte d’homenatge i record a les víctimes impulsat pels seus familiars, pel GRMHC, per l’associació ABRIL i pels ajuntaments de Morella i Benicarló, que culminarà amb a l’acte de dignificació de la fossa on estan les restes dels sis morellans, el qual es celebrarà el próxim 21 de novembre al cementeri de Benicarló. En aquest acte s’inaugurarà un monòlit en memòria dels assassinats per la Guàrdia Civil el 21 de novembre del 1947 a la carretera Càlig-Benicarló que es troben en aquesta fossa: Salvador Aguilar Querol, Juan Barreda Moliner, Bautistat Mestre Prats, Manuel Monfort Monfort, Juan Prats Ferrando i Vicente Tena Ortí.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt